Trust

Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει να σκέφτονται ή να μιλούν για θέματα στο τέλος της ζωής τους. Αν και μπορεί να είναι άβολο να συζητάτε και να σχεδιάζετε τα «τι θα γινόταν αν» που δεν υπάρχουν μια μέρα, ο σχεδιασμός ακινήτων είναι ένα αναγκαίο κακό για την προστασία των αγαπημένων σας προσώπων.

Ένα από τα πρώτα βήματα προς τον σωστό προγραμματισμό ακινήτων είναι η δημιουργία ενός καταπιστευματικού ταμείου. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε τα βασικά των καταπιστεύσεων και πώς να δημιουργήσετε ένα. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Κατανόηση μιας εμπιστοσύνης

Ο όρος «εμπιστοσύνη» αναφέρεται στη νομική συμφωνία που επιτρέπει σε ένα τρίτο μέρος, συνήθως δικηγόρο, που ονομάζεται «θεματοφύλακαςνα κατέχει και να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία για λογαριασμό των δικαιούχων του καταπιστεύματος. Ένα καταπίστευμα ιδρύεται από έναν παραχωρητή και δημιουργείται ένα καταπιστευματικό ταμείο για να διατηρεί διάφορα περιουσιακά στοιχεία. Ο παραχωρητής είναι υπεύθυνος για τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων και περιουσιακών στοιχείων στο καταπιστευματικό ταμείο και ορίζει τον διαχειριστή, τους δικαιούχους και τη διάρκεια του καταπιστεύματος.

Γενικά, ένα καταπίστευμα είναι είτε ανακλητό είτε αμετάκλητο. Το ανακλητό καταπίστευμα είναι ο πιο κοινός τύπος και είναι γνωστός για την ευελιξία του. Αυτό επιτρέπει στον παραχωρητή να κάνει αλλαγές ανά πάσα στιγμή ή ακόμα και να ακυρώσει ένα καταπίστευμα εάν δεν ανταποκρίνεται πλέον στις ανάγκες του.

Μια αμετάκλητη εμπιστοσύνη, από την άλλη, είναι πιο περιοριστική. Μόλις δημιουργηθεί, δεν είναι εύκολο να κάνετε αλλαγές ή να ακυρώσετε την εμπιστοσύνη χωρίς τη συγκατάθεση των δικαιούχων. Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν ένα αμετάκλητο καταπίστευμα είναι επειδή τα περιουσιακά στοιχεία σε αυτό ενδέχεται να μην υπόκεινται σε φόρους όταν πεθάνει ο παραχωρητής.

Υπάρχουν επίσης φορές που ένα ανακλητό καταπίστευμα γίνεται αμετάκλητο. Ετσι, πότε ένα ανακλητό καταπίστευμα μπορεί να γίνει αμετάκλητο? Συνήθως, αυτό συμβαίνει όταν ένα καταπίστευμα έχει μόνο έναν δικαιούχο. Όταν ο παραχωρητής πεθάνει, το καταπίστευμα αλλάζει αυτόματα από ανακλητό σε αμετάκλητο. Επιπλέον, σε ένα κοινό καταπίστευμα, οι παραχωρητές μπορούν επίσης να θέτουν κανόνες και διατάξεις που μπορούν να προκαλέσουν αμετάκλητο.

Μια εμπιστοσύνη μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την οικογένειά σας. Πρώτον, μπορεί να προστατεύσει τα περιουσιακά σας στοιχεία από τη χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία επικύρωσης. Βοηθά επίσης στην προστασία των περιουσιακών σας στοιχείων από τους πιστωτές. Επιπλέον, ένα καταπίστευμα σάς επιτρέπει να ορίσετε συγκεκριμένους όρους και διατάξεις. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ελέγξετε πότε, πώς και γιατί διανέμονται τα περιουσιακά στοιχεία καταπιστεύματος, διασφαλίζοντας ότι η διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων σας γίνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες σας έως ότου τα λάβουν οι δικαιούχοι.

4 βήματα για τη δημιουργία ενός καταπιστεύματος

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες δύσκολες τεχνικές πτυχές που πρέπει να εμπιστευτείτε, στην πραγματικότητα, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε και να δημιουργήσετε ένα καταπιστευματικό ταμείο. Ακολουθούν τα βήματα για τη δημιουργία ενός βασικού καταπιστεύματος:

Πρώτα, πρέπει να εξετάσετε γιατί δημιουργείτε ένα καταπιστευματικό ταμείο. Κατανοώντας καλύτερα τους στόχους σας, θα αποκτήσετε μια καλύτερη ιδέα για τα περιουσιακά στοιχεία και τους όρους που θα συμπεριληφθούν στην εμπιστοσύνη σας, εξορθολογίζοντας τελικά την όλη διαδικασία.

Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι κάθε παιδί σας θα λάβει ίση περιουσία; Θα προτιμούσατε κάποιος στενός συγγενής να παραλάβει την αντίκα σας; χρυσός συλλογές; Όποια κι αν είναι αυτά, ο καθορισμός των στόχων σας θα σας βοηθήσει να καθοδηγήσετε τις βασικές αποφάσεις που θα χρειαστεί να λάβετε κατά τη δημιουργία των όρων της εμπιστοσύνης.

Αφού μάθετε τους στόχους σας, μπορείτε τώρα να αποφασίσετε για τους όρους της εμπιστοσύνης. Συνήθως, αυτό περιλαμβάνει:

  • Επιλογή διαχειριστή: Ως κάποιος που θα διαχειριστεί την εμπιστοσύνη σας και θα διανείμει τα περιουσιακά σας στοιχεία, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν εκτελεστή που μπορείτε να εμπιστευτείτε και να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες σας. Γενικά, μπορείτε να ορίσετε ένα μέλος της οικογένειας ή νόμιμο εκπρόσωπο ως διαχειριστή σας.
  • Λήψη απόφασης για διανομές: Εάν έχετε πολλούς δικαιούχους, πρέπει να αποφασίσετε πώς θα διανείμετε τα περιουσιακά σας στοιχεία μεταξύ τους. Κάντε μια λίστα με τα περιουσιακά στοιχεία που σκοπεύετε να μεταφέρετε σε ένα καταπιστευματικό ταμείο και καθορίστε ποιος δικαιούχος θα λάβει κάθε περιουσιακό στοιχείο.
  • Διατάξεις ρύθμισης: Ανάλογα με τους στόχους σας, μπορεί να χρειαστεί να συμπεριλάβετε ορισμένες διατάξεις και οδηγίες σχετικά με τον τρόπο διανομής των περιουσιακών στοιχείων ή πότε ενδέχεται να τα λάβουν οι δικαιούχοι σας.

Καθώς επιλέγετε τον εντολοδόχο και τους δικαιούχους σας και δημιουργείτε προβλέψεις, έχετε κατά νου τους στόχους σας για να διασφαλίσετε ότι ορίζετε τα περιουσιακά στοιχεία και τους όρους σύμφωνα με τους στόχους σας.

Τώρα που έχετε τους όρους της εμπιστοσύνης σας, ήρθε η ώρα να τους καταστήσετε νομικά δεσμευτικούς δημιουργώντας τη γραφειοκρατία εμπιστοσύνης. Απλώς πρέπει να περιγράψετε τα πάντα, από τον διορισμό ενός διαχειριστή έως συγκεκριμένες διατάξεις για τη διανομή των περιουσιακών σας στοιχείων.

Μόλις έχετε το προσχέδιο, μπορείτε να το εκτελέσετε σύμφωνα με τους νόμους της περιοχής σας. Στις περισσότερες πολιτείες, χρειάζεται μόνο να υπογράψετε τα έγγραφα εμπιστοσύνης παρουσία δύο επιλεγμένων μαρτύρων, οι οποίοι πρέπει επίσης να υπογράψουν. Ανάλογα με τις απαιτήσεις της περιοχής σας, μπορεί επίσης να χρειαστεί να το επικυρώσετε και να καταχωρήσετε.

Μόλις ολοκληρωθούν τα έγγραφα εμπιστοσύνης, μπορείτε πλέον να χρηματοδοτήσετε την εμπιστοσύνη σας. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η εμπιστοσύνη σας δεν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τις επιθυμίες σας μέχρι να το χρηματοδοτήσετε με περιουσιακά στοιχεία. Ανάλογα με τον τύπο εμπιστοσύνης που έχετε, τα περιουσιακά στοιχεία που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο καταπιστευματικό ταμείο σας είναι:

  • ακίνητη περιουσία
  • ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής
  • Τραπεζικοί και χρηματιστηριακοί λογαριασμοί
  • Ψηφιακά και μη ταμειακά περιουσιακά στοιχεία
  • Οποιαδήποτε προσωπικά και σημαντικά πράγματα

Για να μεταβιβάσετε περιουσιακά στοιχεία, θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τα ιδρύματα που διέπουν τον συγκεκριμένο τύπο περιουσιακών στοιχείων. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να μεταφέρετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό σε ένα καταπιστευματικό ταμείο, πρέπει να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας για να ξεκινήσετε τη διαδικασία.

Πάρε μακριά

Συχνά σκέφτεστε πώς να δώσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αλλά μην σκέφτεστε μόνο για σήμερα. Εξασφαλίστε το οικονομικό μέλλον της οικογένειάς σας δημιουργώντας ένα καταπιστευματικό ταμείο που θα τους παρέχει σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητάς σας. Και δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικό. Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε γρήγορα ένα καταπιστευματικό ταμείο που θα προστατεύει τα περιουσιακά σας στοιχεία και θα διασφαλίζει ότι οι δικαιούχοι σας θα μπορούν να ευδοκιμήσουν πολύ μετά την απουσία σας.

Στίβεν Μιλστάιν
Τελευταίες δημοσιεύσεις από τον Steven Millstein (Προβολή όλων)

Paylaşın